Vi använder kakor (cookies) för att din upplevelse av vår hemsida ska bli så bra som möjligt. Genom att surfa vidare accepterar du att vi använder kakor. Vår policy för kakor
Slå på kakor för att få en bättre hemsideupplevelse. Tillåt kakor Vår policy för kakor

Nutritional Philosophy

Ett annat sätt att utveckla foder för husdjur

Hos IAMS bryr vi oss om att ditt husdjur förblir lyckligt och friskt. Därför har vi har ägnat många år åt att forska om husdjurens hälsa och kost.   

Sedan 1946 har IAMS haft som näringsfilosofi att utveckla foder för husdjur som innehåller högkvalitativa animaliska proteiner, som ditt husdjur behöver för att må bra.   

Rätt kost kan vara fantastiskt för husdjur. Från att stärka deras immunförsvar, till att hjälpa dem att bränna fett, behålla muskler och främja en frisk matsmältning. Rätt kost kan till och med hjälpa till att ta hand om ditt husdjurs tänder – allt i ett enda läckert recept som de verkligen kommer att tycka om varje dag.

Vi anser att foder för husdjur ska vara:

  • Baserat på animaliskt protein för att tillgodose näringsbehoven hos katter och hundar

  • Skräddarsytt för alla skeden i livet. Vårt valpfoder främjar faktiskt valpars inlärningsförmåga och gör dem lättare att träna

  • Fördelaktigt för husdjur och deras ägare, som kattfoder för hushåll med flera katter eller för att hjälpa till med hårbollskontroll


It's this kind of thinking that has made us pet nutrition leaders

Vår forskning och de framsteg vi har gjort under de senaste 70 åren har gjort foder för husdjur bättre för alla.  

Vi har flera patent och har genomfört forskning som har lett till att våra framsteg inom hälsa har accepterats i hela branschen. 

Vi är mycket stolta över detta, vilket har bidragit till att förbättra hälsan hos husdjur över hela världen.

Expertnäring och njutning. Inga kompromisser.


Kvalitet är grunden i allt vi gör. När det gäller våra recept använder vi bara ingredienser av hög kvalitet som ditt husdjur kommer att älska. 

Vi har mycket höga standarder för att garantera våra ingrediensers kvalitet och säkerhet och för att se till att våra näringsrika sammansättningar är hälsosamma och säkra för husdjur.

Vårt engagemang för innovation and quality

We insist on rigorous inspection of our ingredients when we make our foods, from initial sample screenings to the moment our pet food bags leave our factory, on their way to your home.  

More than 120 quality assurance tests are run on all IAMS pet food. We also take samples of each batch of food produced for thorough testing, to make sure it’s giving your pet all the nutrition they need. All of our ingredients are evaluated based on strict nutritional quality and safety specifications. 

 Through innovative research, breakthroughs and by following our unique nutritional philosophy, we’re committed to give cats and dogs exactly what Paul Iams intended; happy and active lives full of healthy vitality.