Betydelsen av protein, fett och fibrer

Unika proteiner i våra foder

Våra kattmatsprodukter innehåller animaliska proteiner som tillför alla essentiella aminosyror som katter behöver. Med hjälp av särskild raffinering och kvalitetssäkringstester kan vi dessutom försäkra oss om att enbart använda högklassiga, lättsmälta proteinkällor för ökad smältbarhet.

Katter är köttätare och behöver viktiga näringsämnen som inte finns i växtproteiner som sojabönor eller majsglutenmjöl. Exempelvis behöver katter taurin som bara finns i animaliska proteiner.

Överst på sidan

Unika fettsyror i våra foder

Det finns två typer av fettsyror som är viktiga för katter: omega-6- och omega-3-fettsyror. Omega-6-fettsyror, som finns i kycklingfett och majs, behövs för att bibehålla hud- och pälskonditionen och för en lämplig cellmembranstruktur. Omega-3-fettsyror finns i ingredienser som fiskmjöl eller fiskolja och linfrö. Omega-3-fettsyror har visat sig vara viktiga vid koagulering av blodet och för inflammatorisk respons. Alla våra produkter innehåller källor till omega-6- och omega-3-fettsyror.

IAMS forskning har visat att omega-6- och omega-3-fettsyror i proportioner mellan 5:1 och 10:1 ger optimala förutsättningar för hud- och pälskonditionen hos katter. Alla våra produkter innehåller en anpassad fördelning mellan mängden omega-6- och omega-3-fettsyror på mellan 5 och 10 till 1.

Överst på sidan

Unika fibrer i våra foder

IAMS forskning har visat att måttligt jäsbara fibrer, t.ex. betmassa, förbättrar tarmhälsan. Den jäsbara delen av fibern bryts ner av tarmbakterier till korta fettsyror som utgör en energikälla för tarmcellerna. Den ojäsbara komponenten tillför volym för normal avföring.

Att enbart använda mycket jäsbara fibrer kan orsaka problem som gasbildning. Enbart ojäsbara fibrer, t.ex. jordnötsskal, ger dock överdrivet stor avföringsvolym eftersom dessa fibrer har lågt näringsvärde.

Alla våra produkter innehåller ett patenterat fibersystem med måttligt jäsbara fibrer för att hålla din katts matsmältningssystem i fin form.

Överst på sidan

Vad är skillnaden mellan våra foder för hantering av hårbollar och våra andra kattfoder?

Våra foder för hantering av hårbollar har samma högklassiga näring och smak som våra andra foder för vuxna katter med den extra fördelen att de minskar risken för hårbollar.

Båda tillhandahåller högkvalitativ näring för vuxna katter

  • Liknande utfodringsmängder som med våra andra vuxenfoder
  • Utmärkt avföringskvalitet, hud- och pälskondition samt taurinstatus

God smak

  • Liknande testresultat för acceptans och smaklighet som med våra andra vuxenfoder"

Tillämpning

  • IAMS har studerat proteinkällor, fettsyror och fiberkällor för att avgöra vad som är optimalt för hund- och kattnäring och använder dessa ingredienser i våra produkter.
  • Våra produkter innehåller lättsmälta, raffinerade animaliska proteinkällor för att förse hundar och katter med essentiella aminosyror.
  • åra produkter innehåller ett patenterat fibersystem med måttligt jäsbara fibrer för att främja friska tarmar och samtidigt undvika fiberkällor eller fibermängder som kan orsaka gasbildning eller överdriven avföring.


Hitta rätt foder för ditt husdjur

Expertnäring och njutning. Inga kompromisser

Rätt kost kan vara fantastiskt för husdjur. Läs våra läckra recept för att hitta det foder som ditt husdjur kommer att älska.

KATT HUND