Om IAMS

Vi kan förbättra livet för dina husdjur

Vi tror att det enda sättet att erbjuda bästa möjliga foder och djurvårdsprodukter är att känna hundar och katter bättre än någon annan i branschen. Vi tror att genom innovativ forskning och genombrott, och genom att följa vår unika näringsfilosofi, kan vi förbättra livet för miljontals djur runt om i världen.


Vår historia

Ända sedan starten 1946 strävade Paul F. Iams efter nya och innovativa sätt att producera högkvalitativ näring för att bidra till att ge katter och hundar friska, aktiva och lyckliga liv.

Paul Iams spenderade tid med uppfödare och dietister för att lära sig om vikten av rätt balans mellan protein och fett i foder för katter och hundar. Han ansåg att katter och hundar bör utfodras som köttätare med en kost rik på protein och fett, ett synsätt som skulle revolutionera hans sätt att tillverka IAMS och valet av ingredienser

Med sin införskaffade kunskap skapade Paul en liten upplaga av sitt första hundfoder på 1950-talet. Det fick namnet IAMS 999, då produkten var till 99,9 % nära perfektion. Han dedikerade sig till katters och hundars välmående och skapade en ny standard inom foder; avancerad förstklassig näring för en avgörande skillnad för husdjurets hälsa och vitalitet. Hans ambition har lagt grunden och resulterat i innovation efter innovation.

1950-talet

På 1950-talet lanseras den första IAMS-produkten, IAMS 999. Det var det första fodret för husdjur som använde animaliskt protein som främsta proteinkälla i ett foder.

1960-talet

Paul Iams fortsatte sitt arbete med att tillverka den bästa näringen och lanserade IAMS Plus 1961. Denna proteinrika sammansättning började uppmärksammas av engagerade hundägare.

1970-talet

Under 1970-talet introducerar IAMS en ny produkt, IAMS Chunks for Dogs, och lanserar det ikoniska tassmärket.

1980-talet

Under 1980-talet stuvar IAMS om i hyllan för husdjursfoder i affärerna genom att lansera djurfoder som utgår från olika skeden i livet och införa ett särskilt valpfoder. IAMS lanserar också förpackningsdesignen med ”regnbågsfärger”, IAMS Cat Food och IAMS Biscuits for Dogs.

1990-talet

1990-talet är ett innovativt decennium för IAMS då man lanserar ett produktsortiment som kallas IAMS Naturals. Företaget publicerar också forskning som visar att omega 6 och omega 3 kan bidra till en frisk hud och päls.

2008

Det kommer IAMS nyheter under hela 2000-talet.Under 2008 lanserades IAMS ProActive Health samtidigt som man introducerade en hårbollskontroll för katter innehållande betmassa och cellulosa för att minska hårbollsproblem.

2015–2016

2015 förvärvas varumärket IAMS av Spectrum Brands Inc. och i linje med varumärket lanseras IAMS Naturally, där alla ingredienser kan spåras tillbaka till källan, samt IAMS Delights som är ett våtfoder med flera olika smaker och sammansättningar.

2018

2018 får IAMS en ny sammansättning, uppdateras och vitaliseras genom lanseringen av IAMS for Vitality. I detta torrfoder kombineras expertnäring och njutning och det är framtaget för att stödja 7 tecken på sund vitalitet hos alla katter och hundar. Det finns i flera olika läckra smaker som djuren älskar.