Näringsfilosofi

Ett annat sätt att utveckla foder för husdjur

Hos IAMS bryr vi oss om att ditt husdjur förblir lyckligt och friskt. Därför har vi har ägnat många år åt att forska om husdjurens hälsa och kost.   

Sedan 1946 har IAMS haft som näringsfilosofi att utveckla foder för husdjur som innehåller högkvalitativa animaliska proteiner, som ditt husdjur behöver för att må bra.   

Rätt kost kan vara fantastiskt för husdjur. Från att stärka deras immunförsvar, till att hjälpa dem att bränna fett, behålla muskler och främja en frisk matsmältning. Rätt kost kan till och med hjälpa till att ta hand om ditt husdjurs tänder – allt i ett enda läckert recept som de verkligen kommer att tycka om varje dag.

Vi anser att foder för husdjur ska vara:

  • Baserat på animaliskt protein för att tillgodose näringsbehoven hos katter och hundar

  • Skräddarsytt för alla skeden i livet. Vårt valpfoder främjar faktiskt valpars inlärningsförmåga och gör dem lättare att träna

  • Fördelaktigt för husdjur och deras ägare, som kattfoder för hushåll med flera katter eller för att hjälpa till med hårbollskontroll


Det är på grund av detta tänkesätt som vi har blivit ledande tillverkare av husdjursfoder.

Vår forskning och de framsteg vi har gjort under de senaste 70 åren har gjort foder för husdjur bättre för alla.  

Vi har flera patent och har genomfört forskning som har lett till att våra framsteg inom hälsa har accepterats i hela branschen. 

Vi är mycket stolta över detta, vilket har bidragit till att förbättra hälsan hos husdjur över hela världen.

Expertnäring och njutning. Inga kompromisser.

Expert nutrition and enjoyment logo


Kvalitet är grunden i allt vi gör. När det gäller våra recept använder vi bara ingredienser av hög kvalitet som ditt husdjur kommer att älska. 

Vi har mycket höga standarder för att garantera våra ingrediensers kvalitet och säkerhet och för att se till att våra näringsrika sammansättningar är hälsosamma och säkra för husdjur.

Vårt engagemang för innovation och kvalitet 

Vi insisterar på ständiga och rigorösa kontroller av ingredienserna under hela tillverkningsprocessen, från den inledande provtagningen av lastbilsleveranserna till det ögonblick våra fodersäckar lämnar fabriken.

Vi gör över 120 kvalitetssäkringstester på allt djurfoder från IAMS. Vi tar också varuprover för fullständig näringsanalys från varje parti foder som tillverkas, och alla våra ingredienser bedöms utifrån strikta specifikationer på näringskvalitet och säkerhet.